Турция няма да се уплаши, обяви Ердоган, посрещнат от хиляди в Истанбул

Самолетът на турския президент Ердоган кацна на летището в Истанбул, съобщиха турските медии.

По-рано тази нощ той излетя от курорта Мармарис и първоначално се насочи към Анкара, но по последна информация той вече е кацнал в Истанбул.

Припомняме, в последните часове се появиха спекулации къде е Ердоган, като бе соъбщавано, че е тръгнал ту към Берлин, ту за Лондон, където да търси убежище.

Междувременно хиляди граждани изпълниха международното летище Ататюрк, за да посрещнат президента, а и като гарант за възстановяване на реда.

Пред тях Ердоган заяви, че метежниците ще платят за това по най-суровия начин и ще се изправят пред закона. Турция няма да се уплаши, подчерта президентът.

Всички държавни институции са под контрола на официалните власти, съобщава турската държавна телевизия.

В излъченото в първите часове на метежа изявление на Ердоган той обеща метежниците да бъдат наказани според закона и подчерта, че в страната няма сила, която да е по-силна от нацията.

Турция не е лесно да бъде преобърната с безредици. Страната може да се управлява единствено от нашите 45 млн. избиратели, а не от Пенсилвания, категоричен е Ердоган.

Турското военно разузнаване, както и губернаторът на Истанбул съобщиха, чепревратът е осуетен, текат арести на метежници.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини