Митинг ще иска оставката на Петър Москов

Днес на обяд граждани се събират пред сградата на Министерството на здравеопазването, за да протестират и да поискат незабавната оставка на министър Петър Москов. Митингът се организира чрез Facebook и е свързан с пилотните тестове на системите за пръстови отпечатъци.

"Искаме незабавната оставка на министър Москов заради това, че принуждава потърпевшите от системата хора, които я финансират, да могат да я ползват само срещу пръстови отпечатъци, като престъпници!", пише в призивът на организаторите на протеста. "Заради "реформата", която се състои в приватизиране на здравеопазването, дискриминиране на децата с увреждания, затрудняване достъпът им до здравни услуги. Заради всичките нормативни актове, които падат в съда. Заради унищожаването на Фонда за лечение на деца в чужбина. Заради грубото, нагло и безпардонно отношение и към пациентите и към лекарите, които не подкрепят псевдореформите му. Оставка и разследване!”, се казва още там.

БГНЕС припомня, че тази седмица в четири болници започнаха тестове на системата за пръстови отпечатъци, която трябва да се въведе в цялата здравна система от октомври месец.

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ст
    стар доктор
    2 -2
    11:20, 25 юли 2016
    Не мисля, че използването на пръстови отпечатъци или какви то и да е мерки, за противодействие на организираната престъпност в българските болници е наказуемо. Напротив министъра трябва да бъде подкрепен в борбата си срещу "пациентите на абонамент". Крайно време е пациентите да се лекува по правилно поставена диагноза, която да води до излекуването им, а не по "правилната" клинична пътека, тази от която можем да вземем най-много пари, която можем ние тук, на място в нашата болница да изпълни. Щетите от "пациентите на абонамент", които са зараза за всички болници, са двойни, един път се източва здравната каса и втори път медикаментите и консумативите изписани при това лечение през правилните "аптеки" се връщат пак болниците. Крайно време е министерството и НЗОК да направят списъци на "най-болните" българи хората, който прекарват максимално допустимото време в болниците и да го дадат на прокуратурата и журналистите. Така ще излезе на светло цялата далавера и огромните и мащаби. Далаверата, която бранят тези дето ще митингуват днес. Голям смях ще падне, с хора които си нямат идея, че са лекувани, с хора лекувани тук, а живеещи от години в чужбина, скъпи отчетени операции, които не са правени. За съжаление цялата система е заразена и опозорена, н ако сега не се вземат мерки, името лекар, ще падне под това на селския бакали.

Още новини

Последни новини