Най-добрите работодатели 2008

Мненията на почти 13 500 служители и над 350 топ мениджъри подредиха победителите в тазгодишната класация на най-добрите работодатели в България. Проучването със същото име се проведе за трети пореден път от април до септември т.г. от международната компания за консултиране в областта на човешките ресурси и аутсорсинга Hewitt Associates съвместно с българския й партньор "Мандей инсайт".

Тази година в изследването се включиха 84 компании. Четиридесет на сто от тях участват в него за втора или трета година.

Най-забележително развитие демонстрира Avendi. През миналата година компанията беше на трето място сред малките и средните. Сега тя печели първото място в категорията на големите.
Фармацевтичните фирми безапелационно са предпочитани работодатели в групата на малките и средните компании. "AstraZeneca България" спечели най-голямото отличие, а Sandoz зае петата позиция. В челната петица при малките и средните компании остават победителят от 2007 г. IT фирмата Telerik и консултантите в сферата на недвижимите имоти Colliers International. Тези компании всъщност не участват в проучването, за да бъдат обявени за най-добър работодател, а защото за тях е важно да получават обратна връзка от служителите си, твърдят организаторите от Hewitt. "Ние им помагаме да получат точна и детайлна картина на състоянието на организацията - колко са ангажираните с бизнеса на компанията служители, доколко всички в компанията познават и следват целите и бизнес стратегията, както и кои са областите, в които фирмата трябва да работи допълнително, за да повиши мотивацията на хората. Освен това "Най-добрите работодатели" дава възможност на участниците да се сравнят с останалите компании на пазара", коментира Ирена Бояджиева, ръководител на проучването за България. Победителите Категория "Големи компании" 1. Avendi- маркетинг и дистрибуция на бързооборотни потребителски стоки 2. McDonald"s - верига ресторанти за бързо обслужване 3. SAP Labs Bulgaria - IT 4. DHL - транспорт и логистика 5. TBI Credit - финанси/потребителско финансиране Категория "Малки и средни компании" 1. AstraZeneca България - фармацевтична индустрия 2. Hilti - строителство 3. Colliers International - консултантски услуги в областта на недвижими имоти 4. Telerik - IТ 5. Sandoz - производство и продажби/дистрибуция на генерични лекарствени продукти

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини