Полетите до и от Дубай спрени след аварийното кацане на летището

Самолет на Emirates Airlines се запали на пистата на летището в Дубай. Инцидентът стана при приземяването на машината на аеропорта, съобщи Би Би Си, около 13 часа местно време. Всички пристигащи и заминаващи полети са спрени на летището в Дубай след аварийното кацане и пожара на борда на самолета на компанията "Емирейтс", цитират ДПА официално съобщение на властите в Дубай.

На борда на самолета "Боинг 777", който е изпълнявал полет от индийския град Тривандрум до Дубай, е имало 300 души - 282 пътници и 18 души екипаж. 226 от пътниците са граждани на Индия, 24 британци и 11 поданици на Обединените арабски емирства. По шестима са гражданите на САЩ и Саудитска Арабия, петима пътници са от Турция, а четирима - от Ирландия. По двама са пътниците от Австралия, Бразилия, Германия, Малайзия и Тайланд, а по един - от Хърватия, Египет, Босна и Херцеговина, Ливан, Филипините, Южна Африка, Швейцария и Тунис.

Всички пътници са евакуирани живи и здрави. На летището са пристигнали индийски дипломати, които са разговаряли с пътниците, съобщи посланикът на Индия в ОАЕ. По думите му много от тях са в шок. Член на екипажа е бил откаран в болница за лечение. Компанията "Емирейтс" потвърди, че няма никакви жертви сред хората в самолета, предаде Асошиейтед прес.

Минути преди аварийното кацане на летището в Дубай пилотът предупредил пътниците, като съобщил, че има проблем с колесника. По думите на пасажери кабинният персонал отворил всички аварийни изходи на самолета и всичките 300 души на борда били евакуирани в рамките на броени минути след кацането, разказа репортер от индийския вестник "Матрубхуми нюз". Той се се издава в южния индийски щат Керала, от чиято столица е пристигнал самолетът. Стотици хиляди жители на Керала работят в страните от Залива и директната авиолиния между щатската столица Тривандрум и Дубай е изключително популярна.
 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини