Почетният гражданин Дафина Пфиртер дари средствата от наградата за две социални заведения в Димитровград

    Званието „Почетен гражданин на Димитровград“ получи на тържествена сесия на Общинския съвет Дафина Пфиртер. Димитровградчанката, която е омъжена и живее в Швейцария има дългогодишна благотворителна дейност в Димитровград, Хасковска област и в страната и е помагала на много нуждаещи се. 48-ия подред почетен гражданин на Димитровград получи почетния знак от председателя на ОбС Гергана Кръстева, придружен от удостоверение и парична стойност от 1 000 лв..

    Дафина обяви, че дарява средствата отново за благотворителна дейност, като ги предоставя на Защитеното жилище и на Център за настаняване на възрастни хора от семеен тип в Димитровград. Изказването й предизвика бурните аплодисменти на присъстващите в зала "Гросето".

    "Приемете моята дълбока и искрена благодарност за избора ви да бъда удостоена със званието "Почетен гражданин". Не мога да изразя вълнението си от оказана почит към мен. Приемам това признание с неизмерима за мен стойност, което топли сърцето ми", заяви Пфиртер. Допълни, че принадлежи на този град, тук са нейните корени и тук винаги се връщат мислите й и я чакат много приятели. 

    Поздравления към най-новия почетен гражданин отправиха кмета Иво Димов и представителите на сесийните групи в Общинския съвет. С подарък - икона и букет цветя уважение към Пфиртер засвидетелстваха и от Съюза на Българските журналисти - Димитровград, които също предложиха димитровградчанката да стане почетен гражданин.

    В края на церемонията по удостояването от сесийната група на "Да за Димитровград" разпънаха транспарант с името на Салим Наим. Така представителите на тази група изразиха своя протест срещу отпадането на предложението, треньорът по борба в тукашната школа да бъде номиниран за почетен гражданин. Идеята не бе подкрепена на Председателски съвет през месец юли, като не се стигна и до разглеждане на докладна в местния парламент.

    В началото на тържественото заседание приветствия имаше от гостите от побратимените градове, който са тук за празника на града - кметът на сръбския Димитровград Владица Димитров, зам.кметът на Кутина, Хърватия Йосип Марич, общински съветници от Узункюпрю Турция и от Казинбарцика, Унгария.

    .

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини