Наш шофьор прегази дете на колело в Украйна

На 1 септември вечерта в близост до Киев шофьор на камион с българска регистрация се е врязал в група велосипедисти, съобщи pravda.com.ua. В катастрофата е починало едно дете, а осем души са в болница, съобщават от местната полиция.

"В 18:30 на шосето Киев-Чернигов шофьор на камион DAF с чужда регистрация е налетял на група деца и техният треньор, които били на колела в същата посока", се казва в съобщението.

В резултат на катастрофата 12-годишно момче е починало на място от получените тежки травми. 34-годишният треньор и седем деца са с различни наранявания. Те са в болниа. Четири от пострадалите са в реанимация.

Зад волана бил 22-годишен гражданин на друга държава, той е задържан, пише украинското издание. Изяснява се дали в кръвта на шофьора е имало алкохол. Правоохранителните органи са съобщили за катастрофата на консулството.

По информация на Нова телевизия, загинало дете е на 14 години. Катастрофата е станала вчера в град Бровари, близо до Киев.  

По първоначална информация 22-годишният шофьор е заспал на волана, след което се врязал в групата колоездачи от местното спортно училище.

Според разследващите, освен шофьорът вина за инцидента има и треньорът на велосипедистите, който не е организирал пилотен автомобил за охрана на децата на пътя.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини