Руски изтребител е преминал опасно близо до американски самолет над Черно море

Руски изтребител Су-27 е преминал опасно близо до американски разузнавателен самолет, извършващ редовен разузнавателен полет над Черно море,  съобщи Ройтерс.

Пилотът на американски разузнавателен самолет на редовен патрулен полет над Черно море е съобщил за прехващане от руски изтребител, съобщиха двама служители на Пентагона.

Пожелалите анонимност служители са казали, че руският изтребител се е приближил няколкократно до американския самолет - единия път на опасно разстояние.

В инцидента са участвали Су-27 и самолет на американския флот П-8 Посейдон.

По време на процедурата по прехващане, продължила 19 минути, руският изтребител се доближил в един момент на 3 метра от американския апарат, което според американското министерство на отбраната е било "опасно и непрофесионално".

Говорителят на министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че руските пилоти са действали в строго съответствие с международните правила за въздушни полети. 

Според Москва американският разузнавателен самолет на два пъти се е опитал да се приближи към държавната граница на Русия над акваторията на Черно море без включени транспондери.

Инцидентът идва във време на увеличено напрежение между САЩ и Русия, които са на противоположни страни в сирийската гражданска война.

Източник: http://www.mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ma
    MAAVI PARA
    1 -1
    13:43, 8 сеп 2016
    имал е късмет пияният руски педрунгел , 4е не е бил ТУР4ИН пилотът на американският самолет.
Последни новини