За закриване на мигрантските центрове в София, настоява ВМРО

За закриване на трите центъра за настаняване на бежанци (нелегални имигранти) на територията на Столична община настояват от ВМРО в писмо. То е изпратено до Министерския съвет и до вътрешния министър Румяна Бъчварова. Трите центъра са в кв. "Овча Купел", кв. "Военна рампа" и кв. "Враждебна", уточняват от ВМРО.

Писмото е изпратено от столичния общински съветник от ВМРО Карлос Контрера. В него той настоява и за незабавна проверка на всички т.нар. външни адреси, на които са декларирали, че живеят чуженците, които чакат статут на територията на София.

Воеводите настояват да бъде разкрит център от закрит тип за постоянно задържане на нелегалните мигранти, където те да пребивават до момента на екстрадирането/реадмисията им.

Звено към МВР да охранява центрове за задържане на нелегални имигранти (бежанци), предлагат от ВМРО.

Предлага се също на нуждите на МВР при транспортирането на мигрантите да бъдат закупени лекотоварни автомобили и автобуси.

В писмото си Контрера настоява и за създаване на програма за ваксинация на служителите на МВР срещу опасни заразни и инфекциозни заболявания. Те правят това предложение  предвид факта, че полицаите работят с контингент, който идва от рискови райони и не е обслужван по утвърдените за нашата държава здравни стандарти.

Припомняме, в писмо до управляващите от ПФ, "Атака" и с подкрепата на БСП бе поискано бежанският център в Харманли да бъде изцяло от затворен тип.

Преди дни жителите на село Пъстрогор поискаха да бъде затворен центърът за настаняване на мигранти, който е на тяхна територия.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини