Британка инсценира отвличането на дъщеря си за пари

Шокиращ случай занимава обществото във Великобритания - майка беше призната за виновна за отвличане на собственото си дете.
Тя инсценирала отвличане, за да се възползва от наградата за информация, която медиите обявяват в такива случаи, предаде bTV.
"Карън Матюс е чудовище. Трудно е да си представим каква майка трябва да бъдеш, за да направиш дъщеря си жертва на такова престъпление. Карън е човек манипулативен със забележителна способност да лъже", отбеляза Анди Бренън, детектив следовател.
Карън Матюс е майка на 9-годишната Шанън, чиито следи се губят в продължение на 24 дни. Момичето изчезва в един февруарски ден на връщане от училище. Стотици полицаи претърсват района край Дюсбъри, графство Йоркшър, където живее. Майката на Шанън прави няколко сърцераздирателни телевизионни обръщения към евентуалните похитители на детето.
С издирването на момиченцето се заема цялата общественост на градчето, а местният вестник обявява парична награда от 50 хиляди лири за този, който предостави информация за съдбата й.
С напредването на времето следователят забелязал, че Карън реагира твърде спокойно, когато се говори за дъщеря й. Подозренията се оправдали в нейно самопризнание. Цел на престъпния замисъл били парите. Затова Карън Матюс укривала дни наред детето си в дома на близък роднина на нейния приятел.
Сега Карън и съучастникът й отговарят пред закона. Очаква ги затвор.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини