ЦСКА привлече дуо от Мездра

Шампионът ЦСКА си осигури първите две нови попълнения за пролетния полусезон. Вчера на "Българска армия" предварителни договори с "червените" подписаха футболистите на Локомотив Мездра Руи Мигел и Давид Силва.

Двамата играчи ще се присъединят към отбора на Димитър Пенев за началото на зимнатаподготовка. Договорите им са за срок от 2,5 години и влизат в сила на 1 януари 2009 година.

Руи Мигел е нападател и има три гола в "А" група до този момент. „Разгледах внимателно и базата в Панчарево, и стадион „Българска армия". Условията са перфектни. За мен ще е чест да играя за ЦСКА. Това е клуб №1 на Балканите. ЦСКА има невероятна публика, която предразполага футболистите да играят с настроение и винаги да дават най-доброто от себе си.

Не съм си и помислял, че само след 6 месеца в България ще съм пред договор с толкова велик клуб. Надявам се всичко да е наред и ЦСКА да стане шампион този сезон, а после да влезе и в групите на Шампионската лига", заяви Руи Мигел пред "Меридиан Мач".

Давид Силва пък е ляв халф. Той бе в полезрението на Левски, но "червените" надцакаха вечния си съперник. "Ще помогна на отбора да стане шампион. Не се плаша от конкуренцията. Знам, че тук са събрани най-добрите играчи в България, но това само още повече ме амбицира. В Португалия ЦСКА е единствения отбор, който е известен. Този клуб е лицето на българския футбол. Впечатлен съм от всичко, което видях на "Армията". Не искам да коментирам нищо за интереса на Левски към мен. Важното е, че сега съм тук, в ЦСКА", каза португалецът.

Според изданието "червените" ще се опитат да направят втори удар по амбициите на Левски. ЦСКА е предложил договор на Христо Йовов, който е силно желан от Емил Велев на "Герена". Бижутера е получил доста по-добра оферта от ЦСКА и трябва да даде своя отговор до няколко дни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини