ЕVN: Очаквайте двойни сметки за ток

Двойни сметки за тока за януари ще изненадат половината българи. Живеещите в Пловдивско и Старозагорско ще платят накуп консумацията си за 40 дни. Така сметките ще набъбнат веднъж заради дългия срок и втори път заради завишеното ползване на електроенергия по празниците, пише в днешния си брой Стандарт.

За това предупредиха вчера от EVN, която стопанисва Енергото на Южна България.

Отчитането на потребеното електричество от битовите абонати за последния месец на годината ще е само до 23 декември заради коледните и новогодишните празници.

Консумираният ток до края на годината щял да бъде прибавен към сметките за януари. Така сборът от двете отчитания ще е към 60 дни. Но едната фактура ще бъде за 20 дни, а другата - за 35-40 дни. С двойните суми за плащане абонатите ще бъдат изненадани през февруари, когато ще трябва да се платят сметките за предходния месец.

А защо не направят междинно отчитане и да разделят януарските сметки, за да ни облекчат, попитаха на свой ред клиентите от града на липите, ужасени от големите сметки, с които ще ги сурвакат още през втория месец на 2009 г.

Добрата новина е, че по време на празниците няма да има наказателно спиране на тока за длъжниците.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини