Американско семейство измами българка със 124 хил. долара

Американска пирамида взе наша жертва. Невена Иванова, която работела като домашна помощница на остров Нантъкет в югоизточната част на Масачузетс, изгоря със 124 000 долара. Това съобщи вестник "Инкуайърър енд Мирър", цитиран от "Стандарт".

През 2006 г. българката поверила всичките си спестявания на своя американски работодател Франк Авелино. Той и жена му Нанси се отнасяли приятелски с Иванова, която се грижела за чистотата на вилата им на остров Нантъкет в югоизточната част на Масачузетс. Убедили я, че ще си докара допълнителни доходи, ако инвестира във фонда Kenn Jordan Associates, управляван от Франк.
До юли Авелино твърдял, че хилядарките са в сигурни ръце и даже се увеличават. Скоро Невена поискала да изтегли парите си, за да прати дъщеря си в колеж. Тогава Франк й казал, че това не може да стане до края на годината, а на 1 декември й съобщил, че са безвъзвратно загубени.
Иванова е завела дело срещу измамника в районния съд в Нантъкет. В своя иск тя заявява, че Авелино не е спазил договора си, не я е уведомил за потенциалните рискове, на които са изложени парите й, и се е възползвал от нейното незнание.
От документите, представени в съда, обаче, не става ясно какъв точно е договорът между Иванова и Авелино и дали има юридическа стойност.
Адвокатът на нашенката отказа да коментира. Авелино не отговаря на телефонни обаждания нито в апартамента си в Ню Йорк, нито във вилата си в Нантъкет. Телефонът в дома му във Флорида е изключен.
На острова Авелино е известен с благотворителността си. През 1992 г., обаче, Комисията за търговия с ценни книжа в САЩ заведе дело срещу него за продажба на нерегистрирани ценни книжа на стойност 441 милиона долара.
Авелино и неговият партньор Майкъл Биенес обещавали на инвеститорите си лихва от 13,5 до 20%. По информация на "Уолстрийт Джърнъл" той е прехвърлил средствата в компанията на Бърнард Мадоф "Инвестмънт секюритис".
Наскоро Мадоф, който е бивш шеф на фондовата борса Насдак, беше арестуван за измама на стойност 50 млрд. долара, а в пирамидата му изгоряха инвеститори и благотворителни организации от цял свят.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини