Условна присъда за 29 годишния Милен, потрошил кола на МВР, насъскал кучето си и налетял на полицаи

29 годишният Милен Д. е осъден за хулиганство и съпротива срещу полицейски органи, лека телесна повреда и потрошен автомобил на МВР.

Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта и  се отличава с изключителен цинизъм и дързост, уточняавт от прокуратурата. По сключено споразумение между прокуратурата и адвокат на подсъдимия, Районен съд-Смолян му е наложил наказание от три години лишаване от свобода условно с пет години изпитателен срок. Екшънът станал на 23 юли 2016 г., около 01 часа, в с. Баните, придружен с обидни и цинични думи от пияния Милен към двама полицейски служители, които изпълнявали задълженията си по охрана на обществения ред. Милен Д. започнал да насъсква кучето си. Животното захапало по крака един от полицейските служител, с което му причинило лека телесна повреда.

Оказал съпротива, дърпал и бутал полицейските служители, като отказал да му бъдат поставени белезници и се съпротивлявал при влизане в полицейската кола, коят опреди това залял с бира. Изритал с крак задната лява врата на автомобила и я деформирал. След това счупил задното ляво стъкло на същата врата и направил опит да  блъсне единия от полицейските служители. На делото Милен Д. се е признал за виновен, определението на Районен съд-Смолян е окончателно.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини