Пиле не може да прехвръкне над парламента

Градинката пред Софийския университет е затворена с метални заграждения, предаде репортер на Dnes.bg от мястото на събитието.
На всеки, който иска да премине, се иска документ за самоличност.

Около храм-паметника "Св. Ал. Невски" са струпани десетки автобуси, които са превозили полицаите на мястото на планираните протести.

Движението в района е спряно.

Представителите на органите на реда са стотици, с палки и каски. Те са разположени през метър един от друг.
Лично полицейските шефове ги разпределят по местата им.

Малка група от ученици от Втора английска гимназия в София са пристигнали на мястото. Техен организатор е 16-годишният Илия Иванов, който очаква още 200 техни съученици да се присъединят.

"Искаме ново правителство, искаме нов премиер - премиер от народа, а не такива кухи глави", каза Илия.
Той сподели, че имат негласната подкрепа от преподавателите си и ръководното тяло на училището.

"Не ме занимавайте с глупости! Обърнете се към пресцентъра на МВР", така отговори майор от полицията на въпроса на Dnes.bg война ли чакат, че така са заградили парламента.

"68 автобуса с полицаи се стовариха рано сутринта пред парламента", разказа пред репортера ни учител от Русе, който поради това, че училището му е затворено заради студа, е хванал снощния влак и е дошъл да протестира.

"Това трябваше да се случи много отдавна, но понеже сме овчи народ...", каза още той и допълни, че се страхува от това, което може да се случи.

"Вижте ги тия, бе! К`во са оградили, като че ли идва война! Много жалко, защото и след този протест нищо няма да се промени", сподели 62-годишната Иванка Колева, която в заледена София е тръгнала да види своя болна приятелка.




Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини