11 искания предявиха протестиращите пред парламента

Тъй като - по думите на протестиращите пред парламента - политиците питат за конкретни искания - иначе протестът няма да успее и ще се измъкнат отново, те ги формулират в 11 точки.

1. Да се повиши минималната работна заплата на 600 лв. и да се направи веднага план за нейното повишаване до средноевропейската за срок до 3 години.

2. Да се вдигнат пенсиите и да се направи веднага план за тяхното повишаване до средноевропейските за срок до 3 години.

3. Да се увеличи броят на мобилните полицейски патрули в Студентски град като по време на празници да има дежурен полицай, редом с портиера на всеки блок. Да има по един патрул пред всяка дискотека.

4. Да се прекратят всички договори с фирми, ползващи помещения в студентски блокове (защото крадат ток, вода и парно) или да се сложат веднага електромери поне на всеки етаж.

5. Да се промени законът за местните избори - студентска община да се управлява мажоритарно, т.е. да е политически независима.

6. Да се промени законът за изборите - искаме мажоритарни избори! Искаме да гласуваме за конкретни личности, които ще държим отговорни за действията им. Те няма да се „партийно обвързани и навързани".

7. Да се изселят незаконно пребиваващите роми от Студентския град. „Мобилните полицейски патрули да следят гражданите от ромски произход да не закачат минувачите". Да се забрани миенето на стъкла на автомобили без писмено разрешение от Бойко Борисов.

8. Парите по програмите за инвалиди да се дават на самите инвалиди - те да назначават на работа при себе си личен и/или социален асистент, защото те знаят най-добре от какво имат нужда.

9. Здравната каса да възстановява на гражданите разходи за лекарства по фактури и лекарско предписание.

10. Да се нареди веднага на фирмите за топлинно счетоводство да отделят цената на загубите от абонатните станции и да не ги включват в дължимата сума.

11. Да се намалят веднага цените до ниво средноевропейски на всички мобилни оператори.

снимка: septemvri23.com
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини