Атака напусна парламента окончателно

Парламентарната група на „Атака" на свое заседание днес взе решение да бойкотира парламентарните заседания и да напусне парламентарната зала до изборите.
Бойкотът на парламента бе предложен от „Атака" на останалите опозиционни партии още през юни-юли 2008, но беше отхвърлен от ДСБ, СДС и БНД.

Парламентарната група на „Атака" смята, че този парламент се е изчерпал като най-висш орган на властта у нас, се казва в съобщение до медиите.

Той не представлява адекватно българското население. В него има форми на политическото инженерство - БНД, „Напред", ЕНП и други, за които никой не е гласувал.

Има и голяма група от т. нар. „независими", които би трябвало да напуснат парламента и това да влезе в правилника на НС, заявяват още от Атака.

Според тях всичко това изкривява вота на българите и налага избори за ново народно събрание на базата на ясно представяне на идейни платформи на отделните политически сили.

С цел представяне на предизборната си платформа сред българския народ, депутатите на „Атака" тръгват на обиколки в страната за среща с българските избиратели.




Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини