Бит на протеста вчера починал в Четвърто РПУ в София?

В Демократи за силна България са получи информация, че снощи в Четвърто РПУ в София е починал един от задържаните протестиращи, съобщиха от пресцентъра на партията.

ДСБ настоява категорично за незабавната оставка на министър Миков. Настояваме в началото на заседанието на 16 ти януари министър-председателят Станишев да докладва по трагичния случай, се казва още в съобщение на партията.
Според информация на МВР починалият мъж в столичното Четвърто РПУ няма нищо общо с арестуваните вчера лица от протеста пред Народното събрание.
Арестуваният от полицията мъж, който днес е починал, е на 60 години. Задържан е от органите на реда за множество измами. Срещу него е било образувано досъдебно производство. Днес прокуратурата е трябвало да гледа мярката му за неотклонение, съобщават от пресцентъра на МВР.
Предстои случаят да бъде изяснен.
Actualno.com припомня, че при вчерашния митинг до 16 часа 158 души бяха отведени в различни столични районни управления на МВР.
По време на протеста бяха нанесени материални щети на парламента и на намиращите се в близост част автомобили. Пострадалите пък бяха около 20 души.
В различни болнични заведения бяха приети непълнолетни момчета и момичета с разкъсно-контузни рани в областта на главата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини