Дайте му време и съдете по делата му, призова Корнелия Нинова

Достойна реч на достоен президент. Така лидерът на левицата Корнелия Нинова коментира първата реч на президента Румен Радев.

По думите й той е очертал реалните проблеми пред народа ни, а не пред отделна политическа сила - бедност, справедливост, здравеопазване, образование, реална икономика.

Нинова посочи още, че в частта за външната политика Радев е показал, че членството ни в ЕС и в НАТО е безспорен избор за България, но трябва да се води балансирана външна политика, която да възстанови и отношенията ни с Русия.

Тя посочи, че това, което ще се запомни е социалната чувствителност на президента Радев.

Нинова изрази увереност в способностите на президента Радев да се справи с тежката ситуация, която му предстои. "Вярвам, че ще състави един професионален служебен кабинет, от хора родолюбци и честни", поясни тя. Според нея в центъра на действията си Радев винаги е поставял България и националния ни интерес.

"Дайте му време и съдете по делата му", призова лидерът на левицата. На въпрос как би определила Радев, Нинова отговори - "Много българин, това е водещото при него. Това ще се отрази на всичките му действия", каза още тя.

Нинова потвърди категоричната позиция на БСП, че няма да предлага министри в служебния кабинет. "Не може една партия, която е издигнала ген. Радев да казва на един държавен глава на цял народ какво да прави. Възстановяваме нормалността в държавата - разделение на властите и всеки да си поема отговорностите".

Относно напускането на част от депутатите на пленарната зала, Нинова коментира, че част от тях са показали, че не са на висотата на момента, не са проявили политическа зрялост и мъдрост.

На въпрос за коментара на Бойко Борисов, че левицата се е държала унизително с президента Плевнелиев, Нинова бе категорична, че са дали отрицателна оценка на мандата на отиващия си президент Росен Плевнелиев. "Това е политическа оценка. Не бива в това да се вижда унижение към него персонално, но мандата на г-н Плевнелиев беше провал за президентската институция", заяви още веднъж Нинова.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини