Протестите ще продължат още поне 4 дни

Протестът пред Народното събрание ще продължи още 4 дни, съобщиха организаторите. Те са получили разрешение от Столична община да митингуват поне до сряда.

От днес началото на протеста ще бъде 15 часа. Това се налага, за да може повече хора да се включат през почивните дни.

Организаторите обмислят през следващата седмица началото на протестните действия да започва също в следобедните часове.
Обстановката пред Народното събрание засега е спокойна.

Движението на превозни средства по бул. "Цар Освободител", в частта му пред парламента е спряно. Загражденията са само пред сградата, в която заседават депутатите. Има видимо по-малко полицаи, отколкото в предишните два дни. Отново се правят проверки на част от присъстващите, но режимът е по-свободен от вчера.
Все още има малко протестиращи, но продължават да пристигат групи от студенти, природозащитници и фермери. Както и в четвъртък, има голяма група пенсионери. Присъстващите започнаха да играят хоро на площада под звуците на музика, изпълнявана от духов оркестър.

Природозащитници коментираха като "малка победа" приетите вчера от парламента промени в Закона за горите, с които се прекратяват замените на земи и гори от държавния горски фонд. Няма обаче да спрем заради нея - има още много неща, които трябва да бъдат направени, заявиха за "Дневник" представители на екоорганизациите.
Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини