Гърция затваря границите си до събота

Гръцки земеделци са блокирали националната магистрала Атина-Солун при Лариса, съобщи електронното издание на гръцкия вестник "Катимерини".
Земеделците блокираха магистралата с трактори в знак на протест срещу ниските продажни цени на продукцията им, съобщи "Фокус".
Служители на пътна полиция регулират движението, което се осъществява по старата магистрала Лариса-Волос. Частично беше блокирана от земеделци от Кавала и магистралата Кавала-Ксанти. Трактори и земеделска техника е разположена и по протежение на други републикански пътища в Северна Гърция.
От 14.00 часа утре до събота всички граници на Гърция със съседните страни ще бъдат затворени заради протестите на земеделците. По сведения на организаторите в протестните действия ще се включат много производители с трактори от Лариса, Кардица, Трикала, Магнисия и правителството ще се принуди да намери решение на проблемите им.
Днес в Главна дирекция "Гранична полиция" е получена информация от гръцките гранични власти за предстояща стачка на гръцки селскостопански производители, съобщиха от МВР. Протестиращите имат намерение утре, 20 януари, от 14 часа да блокират работата на трите контролно-пропускателни пункта на българо-гръцката граница: Кулата – Промахон, Илинден – Ексохи и Свиленград – Орменион. Според информацията стачката е безсрочна. Все още няма данни дали пропускателният режим ще бъде преустановен изцяло или ще има облекчение за някои категории пътуващи, увериха обаче от МВР. Гранична полиция поддържа непрекъсната връзка с гръцките гранични власти. При промяна на ситуацията ще бъдете информирани своевременно.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини