Доналд Тръмп пак си избра генерал за съветник по сигурността

Президентът на САЩ Доналд Тръмп избра генерал-лейтенант Ейч Ар Макмастър за свой нов съветник по националната сигурност, предаде БТА.

Той ще заеме мястото на уволнения този месец Майкъл Флин, бивш генерал от армията.

Тръмп съобщи за избора си вчера пред журналисти в своя частен курортен комплекс Мар-а-лаго в Палм бийч. Той нарече Макмастър "човек със страхотен талант и огромен опит".

"Нямам търпение да се присъединя към екипа по национална сигурност и да направя всичко, което мога, за да защитя интересите на американския народ", каза при краткото си представяне пред пресата Макмастър.

Генералът седеше на един диван с Тръмп и с Кийт Келог, изпълняващ длъжността съветник по националната сигурност след оставката на Флин. Келог се връща на поста началник на кабинета на Съвета по национална сигурност.

През 32-годишната си военна кариера Макмастър е служил в Ирак през 1991 г., отново там от 2004 до 2006 г., а също така и в Афганистан.

Тръмп уволни Флин преди седмица след разкрития, че съветникът по националната сигурност е подвел вицепрезидента Майк Пенс, че не е обсъждал санкциите срещу Москва с руския посланик в САЩ.

Президентът поясни в четвъртък, че е разочарован от начина, по който Флин се е отнесъл с Пенс, но не смята, че е направил нещо нередно, водейки разговори с руския дипломат.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини