Нов български университет въвежда магистърска програма по архитектура

Нов Български университет обяви началото на кандидатстудентската си кампания. Документи ще се приемат в НБУ София, в локалните центрове в Пловдив, Варна и Видин, както и на щандовете на вуза по време на кандидатстудентските борси през март.

Новите бакалавърски специалности, които висшето училище предлага, да две: Гражданска и корпоративна сигурност и Социология. На магистърско ниво за първи път ще има обучение по архитектура с продължителност от шест години и по актьорско майсторство и режисура.

Таксите за повечето специалности са в размер на 1170 лв. за един семестър. Най-скъпо е обучение в новата програма по архитектура. За един семестър студентите там ще заплащат по 1600 лв. Висшето училище отпуска стипендии още от първата година на следването за младежи, показали отлични резултати, както и за такива в неравностойно положение. Финансирането покрива размера на таксата за обучението.

Приемът в НБУ се извършва след полагане на тест за общообразователна подготовка (ТОП). Датите на провеждане са: 21 и 22 февруари, 11 и 12 април, 6 и 7 юни, 18 и 19 юли и 5 септември (за програми с неизчерпан лимит). За някои специалности се държи и специализиран изпит по език или по изкуствата, в периода юни-юли. Резултатите от матурите участват в балообразуването, като тежестта им варира между 10 и 30% в зависимост от специалността.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини