"Природозащитници" и "Шарени ритми" по направления в Стара Загора

Учениците на СУ "Петко Рачов Славейков" от клуб "Природозащитници" с ръководител Пепиния Китова и клуб "Шарени ритми" с ръководител Галина Стефанова организираха общо посещение в град Стара Загора. Групата първо спря в общирната зелена местност на влизане в града, където е разположен Спасителният център за диви животни на организацията "Зелени Балкани". Учениците бяха разделени на две по-малки групи, които редуваха представяне на дейността на организацията тип презентация и наблюдение на живо на предаването от видео-камерите на местата, където има колонии от спасени видове, както и обиколка на самата база - тип зоопарк, където специалистите отглеждат застрашени или изчезнали видове птици с физическа невъзможност да оцелеят сами в дивата природа. Успяха да присъстват на обедното хранене на животните, което за тях се оказа своеобразен театър и запомнящо се интересно събитие. На финала на посещението си в Спасителния център гимназистите изявиха желание да осиновят един от питомците на центъра и си избраха малък керкенез, за който получиха официален сертификат.

Следваща спирка бе сградата на Държавната опера в Стара Загора, където по предварителна уговорка ги чакаха ръководството и съставът на ансамбъла за народни песни и танци "Загоре". Момичетата от "Шарени ритми" имаха уникалната възможност да се срещнат с професионалните танцьори, оркестъра и хора на именития ансамбъл, като присъстваха на тяхна репетиция и наблюдаваха автентични и обработени изпълнения. Накрая гости и домакини се хванаха на кръшно хоро, а на изпроводяк си обещаха бъдещи съвместни концерти и инициативи.

Проект "Училище за шампиони" се осъществява по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", Процедура "Образователна интеграция на учениците от етническите малциства и/или търсещи или получили международна закрила", договор № BG05M2OP001-3.002-0015

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини