Швейцария ни пуска за работа. Преглед на националния печат

„Труд":Швейцария ни пусна
Швейцария пуска на пазара си работници от България и Румъния, въпреки че противници на идеята ги представяха като черни гарвани, кълвящи богата страна.
Това стана на референдум вчера, на който 59,6 на сто от гласувалите казаха "да" на продължаването на споразумението от 2002 г. за свободно движение на работниците от страните членки на ЕС, предаде Ройтерс. Към тях бе прикрепена клаузата за българи и румънци.
Разликата в полза на свободното движение е близо половин милион - 1 517 516 "за" и 1 027 644 "против".
„Стандарт": МВР ни измива очите пред Брюксел
МВР ни изми очите пред Брюксел. В предстоящия междинен доклад на Европейската комисия сред малкото добри оценки за страната ни са посочени съвместните акции на МВР, ДАНС и прокуратурата през последните месеци. В наша полза са отчетени и последните реформи, които бяха направени в пътния фонд.
Брюксел обаче ни критикува за пореден път, че страната ни не предприема достатъчно мерки в борбата срещу организираната престъпност и корупцията. Липсват и присъди по знакови дела по върховете на властта, е посочено още в евродокумента. Очаква се той да бъде официално оповестен в четвъртък. Като критика е вписана още липсата на контрол от страна на парламента върху родното ФБР, както и отлагането на закона за конфликт на интереси, научи "Стандарт".

„24 Часа": Маркират нови граници на София по Б. Борисов

Табела с надпис "За кмета Б. Борисов София свършва тук" се появи на кръстовището на булевардите "Цар Борис III" и Околовръстен път вчера. Поставиха я активистите на Дискусионния клуб за социална и местна политика.
Така предупреждаваме хората, които живеят след това кръстовище, че според Борисов те не са софиянци, обясни председателят на клуба Николай Белалов. Той напомни, че Столичната община не желае да поеме отговорността за състоянието на пътя, а я прехвърля на държавата в лицето на Национална агенция "Пътна инфраструктура"(НАПИ). След като се стопи снегът, се оказа, че половината пътно платно липсва, а дупки правят едва проходима и останалата част от него, затова катастрофите там са ежедневие.
"Дума": Животновъди заплашиха с ефективни стачни действия
Животновъди от цялата страна ще проведат ефективни стачни действия в сряда, ако дотогава не бъдат приети от премиера Сергей Станишев, съобщи председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов. Ако срещата не се състои, ще бъде блокиран пътният възел "Петолъчката" до Сливен, заплаши той. Причина за недоволството им е продължаващият хаос в отрасъла. Синапов отново подчерта необходимостта от въвеждане на идентификационна система и посочи, че ако на срещата с премиера бъде поет ангажимент за създаването й в рамките на 10-15 дни, фермерите няма да протестират. У нас в момента няма точен и ясен регистър на отглежданите стопански животни и затова животновъдите на могат да получат средства от ЕС, което ги прави неконкурентоспособни на европейския пазар, подчерта Синапов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини