Военна революция: Испанската армия отваря врати за транссексуални

Испанското министерство на отбраната съобщи, че ще направи реформи в законодателството, които ще позволят на транссексуални да служат във въоръжените сили.

Решението е взето след широко отразена от медиите борба на 28-годишен транссексуалист, който на два пъти не получи разрешение да служи в армията заради сексуалните си наклонности.

Мъжът, наречен Айтор Г. Р., е бил роден жена, но преди години претърпял мастектомия и хормонална терапия като първа стъпка за смяна на пола.

Въпреки че в испанската армия могат да служат жени, Айтор Г. Р. е признат за мъж и бил определен за негоден за армията, тъй като му липсват мъжки полови органи. Неговата молба била отхвърлена за първи път през февруари 2007 г., но по-рано този месец, той отново подал молба, която пак била отхвърлена.

Транссексуалистът заявява, че винаги е мечтаел да се присъдени към армията, още откакто започнал да си играе с кукли войници като дете.

"Искам да бъде войник, а не порно звезда", заяви той пред испанските медии, като допълни, че ще обжалва решението. Испанският министър на отбраната Карме Чакон обеща да бъде реформирано законодателството в частта му за медицинските причини за изключване от въоръжените сили.

Говорител на министерството заяви, че според новите разпоредби липсата на мъжки полов орган вече няма да бъде достатъчна причина за изключване на мъже кандидати за армията.





Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини