Интернет играе все по-голяма роля в трафика на наркотици

Интернет играе растяща и "обезпокоителна" роля в трафика на законни, с лекарско предписание, и незаконни упойващи вещества, според международната организация следяща за трафика и контрол над наркотиците, пипе вестник "Гардиън".

Използваните за направа на хероин, кокаин и други наркотици, от метадон до амфетамини, химикали се продават онлайн от организации, укриващи данните си от властите.

Докладът, изготвен от Международния съвет за контрол на наркотиците към ООН, показва картина на разрастващ се и изключително силен пазар на наркотици, на който редовно се откриват нови канали за трафик. Съветът призовава правителствата да предприемат решителни мерки срещу наркотиците, и по-специално срещу канабиса. Организацията бе подложена на критики от различни движения, за предприемането на "безразсъден" подход.

Канабисът продължава да е най-широко разпространеният наркотик на В Европа, а Великобритания е на първо място по брой на хора пушили канабис, с 37% от населението опитвали поне веднъж наркотика. Следват Италия, Франция и Дания. На последно място се нареждат България, Малта и Румъния.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини