Сватба преди погребението

27-годишна британка, страдаща от неизлечима болест, се омъжи за своя приятел броени дни преди смъртта си, като продаде правата за заснемането на събитието на баснословна цена.
Вече половин година Джейд Гуди споделя с целия свят своите последни дни на белия свят. Тя е болна от рак на шийката на матката и не й остава много да живее.

Това обаче съвсем не е първата й проява пред телевизионните камери, съобщи ВВС.

Последните седем години на младата жена практически минават пред камерите. През 2002 г. тя взима участие в риалити шоуто Big Brother.

Още тогава тя скандализира обществото с разпуснатото си поведение и невежество. Според нея Рио де Жанейро не e град, а собствено име на човек.

Именно съчетанието от вулгарност и невероятна посредственост я правят звезда.

Оттогава тя не спира да участва в риалити шоута. Дори за болестта си научава в индийски еквивалент на програмата.

Ужасяващата новина обаче по никакъв начин не променя начина й на живот.

Вместо да следят за издънки, и таблоидите започват да пишат за това как се развива болестта й и за начина, по който тя смята да прекара последните месеци от живота си.

Някои по-сериозни издания осъждат нездравия интерес към тези толкова интимни факти, като фаталната болест и предстоящата й смърт.

Мнозина си задават въпроса защо тази жена в толкова тежък момент решава да се излага на показ, въпреки че е смъртно болна.

Причините са три.

Първо, заради децата. Джейд има двама синове на шест и пет години. Самата тя не е имала възможност да учи и иска да осигури децата си максимално.

Освен това непрекъснатите интервюта й дават възможност да мисли за нещо друго освен за болестта си.

Третата причина е, че Джейд съзнава, че чрез публичността на болестта и лечението много млади жени се замислят и отиват да се прегледат.

От август месец миналата година, когато става ясно, че е болна, броят на жените, направили профилактични прегледи, е нараснал с 20%. Нито една официална кампания не може да се похвали с подобен успех.

Дори самият премиер на страната Гордън Браун изрази съпричастност към съдбата на Джейд.

"Смятам, че всеки има право да реши как ще се отнесе към стоварилото се върху него нещастие. Решимостта на Джейд да помогне на семейството си е достойна за похвала. Желая всичко най-добро на нея и на близките й.
Зная, че цялата страна й съчувства".

Мениджърът на Джейд обаче е категоричен, че тя няма да умре пред камерите.
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини