Има българин сред пътниците в разбилия се турски самолет

"Българското посолство в Хага е уведомено, че на борда на катастрофиралия край Амстердам турски самолет е имало един български гражданин", съобщи говорителят на външното министерство Драговест Горанов, цитиран от БТА, пише Стандарт.

Българските власти все още нямат информация какво е състоянието на пътувалия в самолета българин.

Десет души загинаха, а 50 бяха ранени при катастрофата на самолет "Боинг 737-800" на турската авиокомпания "Търкиш еърлайнс", докато пилотите са се опитвали да приземят машината на амстердамското летище "Схипхол", предаде турската телевизия "Си Ен ЕнТюрк". Сред жертвите са и двама пилоти.
По-рано черната кутия на катастрофиралия на летище Скипхол самолет беше открита от следователите.

"Черната кутия беше открита малко след пристигането на нашите следователи на мястото на инцидента", каза Фред Сандерс, говорител на Следствения съвет за сигурността, който води разследване на мястото на инцидента.

"Това е от много важно значение за следствието, защото тя съдържа запис на данни и на разговорите в кокпита", допълни той.
Сандерс подчерта, че става въпрос за информация за всичко, което се е случило по време на полета. Говорителят не потвърди, че пилотът на самолета е поискал разрешение за аварийно кацане малко преди да се разбие, както твърдят турските власти.

Самолетът изпълняваше полет от Истанбул за Амстердам със 134 души на борда - 127 пътници и седемчленен екипаж. Той се разби при лека мъгла, разцепвайки се на три - задната част на корпуса бе напълно откъсната, а напречно зад пилотската кабина се е образувала широка пукнатина.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини