Съдът остави Перата в ареста след скандал в залата

Районният съд в Асеновград наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на "ловеца на мигранти" Петър Низамов.

31-годишният бургазлия, известен с прякора си Перата, е обвиняем за хулиганство и за причиняване по хулигански подбуди на лека телесна повреда на оператора от bTV Петър Джанаваров. 

Заседанието на съда започна със скандал, след като близки на Низамов се опитаха да изгонят журналистите, съобщиха Нова телевизия и "Марица".

"Не се признавам за виновен. Аз съм потърпевш и бях първи ударен. Освен това бях задържан за повече от 72 часа, което също е в разрез със закона. Аз съм тук, за да ми запушат устата, защото показвам на хората това, което властите и медиите крият. Трябва да ме пуснете, защото аз издържам цялото си семейство, имам бизнес, клиентите ме чакат", заяви пред магистратите Перата. 

Адвокат Иван Стоянов от Бургас, който пое защитата на Низамов, пък внесе в съда свидетелство за съдимост, което удостоверява чистото му съдебно минало. 

До момента Петър Низамов е осъждан три пъти за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, като по тях е реабилитиран на 12 февруари 2017 г. Освен това защитникът изтъкна, че Перата има семейство и малко дете, за което се грижи. 

Обвинението заяви, че са разпитани над 10 свидетеля, които са посочили Перата като виновен. Прокурор Илко Сивкин подчерта, че за извършеното се предвижда присъда "лишаване от свобода". В крайна сметка съдия Иван Шейтанов остави Петър Низамов в ареста. 

Като мотиви магистратите посочиха, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъплението, в което е обвинен. Освен това съдът прецени, че има опасност обвиняемият да извърши и друго престъпление. 

Решението му беше посрещнато с протести от обвинения и неговите близки, които бяха допуснати в залата. 

То обаче не е окончателно и подлежи на обжалване в тридневен срок пред Пловдивския окръжен съд.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини