Без национален празник в управленското интернет пространство

В интернет пространството на българската държавна власт по нищо не личи, че на 3 март българите отбелязват националния си празник.

Прегледът на сайтовете на българската власт категорично показва един резултат - 3 март е просто един почивен ден, няма и следа от споменаване дори за националния празник.

Това показва интернет страницата на правителството и на всички български министерства и агенции. Липсва дори изречението, че на 3 март е националният празник на държавата България.

Добре, че знамето на страната присъства на всеки сайт, за да означава първо, че езикът на страницата е български. И толкова.

Само на сайта на министерството на администрацията е написано съобщението, че на границата с Турция при Капитан Андреево днес ще бъде издигнато в официална церемония националното знаме в чест на 3 март. Иначе трибагреникът там се вее всекидневно и Слаба Богу!

В българската виртуална действителност, днес на 3 март 2009 г., денят на 131-та годишнина от подписването на Сан-Стефанския мирен договор, единствено интернет-медиите, блогове и някои форуми подсещат и отделят слова за националния празник.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини