14 души загинаха при престрелка в германско училище, убиецът се самоуби

Най-малко 14 души бяха убити, след като въоръжен мъж откри огън в училище в Югозападна Германия. Според последната информация на полицията в малкото градче са застреляни осем ученици, трима учители и още един
човек в близката клиника. Впоследствие в престрелка с органите на реда са загинали още двама минувачи, а двама полицаи са били тежко ранени.

По-късно стана ясно, че нападателят се е самоубил след престъплението, предаде Франс прес, като цитира германска медия. Според местния вестник "Виненден цайтунг", който се позовава на полицията, убиецът е на 17 години и е бивш ученик в училището.

Нападението в училището Албертсвил в град Виненден, близо до Щутгарт, беше извършено около 9.30 ч. сутринта. В първите информации се казваше, че мъжът е бил в черно камуфлажно облекло и е избягал след стрелбата, като е бил видян да се отправя към центъра на града с население 27 хиляди души.

Над Виненден кръжат хеликоптери, а полицаи претърсват целия град. В евакуираното училище работят спасителни и противопожарни екипи.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини