Кръв отново оплиска Гърция! Анархисти потрошиха Атина и Солун

Нова поредица от инциденти заляха Гърция. Пролята кръв на невинни и нападения от страна на анархисти отново дестабилизираха страната.

Бременна служителка загина от куршум при престрелка между обирджии и полицай в магазин от веригата "Германос" в атинския квартал Виронас.

Жената, на 32 години, била касиерка в магазина, съобщава grreporter.info.

Крадците влезли и искали да оберат касата, в която в този момент имало едва... 300 евро. Служителката отказала да даде парите. В магазина имало още двама служители и четирима клиенти, единият от които бил полицай, но не на служба в момента. Той бил в магазина, за да си смени мобилния телефон.

Като усетил какво става, полицаят се намесил, за да предотврати обира. Тогава единият от двамата крадци извадил пистолет и започнал да стреля. Единият от куршумите улучил бременната жена в гърдите. Полицаят също извадил пистолет и стрелял три пъти по крадците. Единият от тях успял да избяга.

Другият бил улучен от трите куршума и паднал на около 150 метра от магазина. Полицаят не го гонил, тъй като останал в магазина да помогне на ранената служителка.

И двамата ранени били откарани веднага в болница. Момичето издъхнало малко по-късно, а раненият крадец се оказало, че е албанец, на 23 години.

В него е намерено и едно от оръжията, с които е стреляно по време на обира.Днес ще се извърши аутопсия на убитата Анастасия Гини, след което ще се направи и балистична експертиза на куршума, за да се уточни как точно е изстрелян смъртоносният изстрел.

Това е вторият инцидент с полицай извън служба, който се намесва при обир. Миналата седмица цивилен полицай загуби живота си в опит да предотврати банков обир.

Агенция АФП пък съобщи за около 50 младежи с качулки на главата, въоръжени с железа, които изпочупили стъклата на банки и магазини и повредиха коли на две търговски улици в шикозния квартал Колонаки в центъра на Атина.

Вандалските действия продължиха няколко минути, съобщи продавачка в един от пострадалите магазини. Младежите чупели прозорци, след което избягали преди полицията да пристигне на мястото на инцидента.

Освен това те оставили позиви, в които искат освобождаването на младеж, арестуван през 2007 г. за грабеж в банка в Атина, който според полицията принадлежи към това анархистко движение.

В Солун се проведе акция по идентичен сценарий и по същото време.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини