Примамка за ОПЕК

Русия може да разгледа въпроса за присъединяването й към ОПЕК , но само при условие, че "ще се спазват всички договорености". Това вчера заяви във Виена на срещата н ОПЕК вицепремиерът Игор Сечин, пише вестни "Независимая газета".

Експертите се съмняват в необходимостта на една такава стъпка, както и в готовността на Москва да влезе в международния петролен картел. Сечин хитро представи очевидните проблеми на страната в нефтодобива като съзнателни опити за поддържане на световните цени. Освен това, според експертите, изказването на вицепремиера за намаляване на добива в Русия, при условия, че страната в момента увеличава износа си, изглежда най-малкото двусмислено.

"Ние ще съкратим износа на петрол за сметка на увеличаване на вътрешното потребление, в частност планираме да предоставим 2 млн. тона на земеделските производители, както и за сметка на преработването", каза Сечин. Той допълни, че Москва може да разгледа въпроса за включване в ОПЕК, но в случай, че "не всички наши договорки с картела бъдат реализирани".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини