Soulfly пръснаха по шефовете зала "Универсиада"

Групата на Макс Кавалера (Max Cavalera) Soulfly и специалните им гости - британците от Senser ощастливиха българските си фенове с концерт в препълнената столична зала "Универсиада". Това бе четвъртата визита на бандата в България.
Преди хедлайнерите, на сцената вилняха още няколко групи, като сред тях бяха и българите от Artery. Изненада за публиката беше присъствието на барабаниста Васко Вутев (Pyromania) в състава на Artery.

Последваха унгарците Subscribe които въпреки метъл кор канонадата си и бясното размахване на плитки, дълги над метър, се оказаха недотам оценени от публиката.
За разлика от Subscribe последвалото участие на Senser раздвижи изпълнената до краен предел зала. Макар и за кратко, за радост на заклетите си фенове Senser изсвириха парчета от трите си албума и завършиха с хитовете "Age Of Panic" и "Eject" от незабравимия им дебют "Stacked Up".

След Senser, на сцената се разписаха и Incite, чийто фронтмен е доведен син на Макс Кавалера. Групата показа майсторско свирене и безброй стъпки и чупки. Но те не се отличиха от масата модерни напоследък метъл кор групи и минаха бързо и незабелязано.
Като кулминация на концерта се появи Макс Кавалера, покрил лицето си с терористична маска. Публиката пригласяше на бандата както добре познатите стари парчета, така и доста по-бързите траш атаки от последния албум на групата.

Не бяха пропуснати и хитове на Sepultura като "Refuse Resist" и доста по-старото "Troops Of Doom". Soulfly се заиграха и с части от любими песни на Slayer, Carcass и изсвириха "Wasting Away" и "World Of Shit" от култовия проект на Макс Кавалера Nailbomb.
На края на концерта, с тромбон и реге вокали се включи и сърбинът Hornsman Coyote, а шоуто завърши с класическото за Soulfly парче "Eye for an eye".


Концертът на Soulfly в София бе организиран от клуб "Строежа".
Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини