Нов терористичен удар в Гърция под носа на полицията

Нов терористичен акт в Атина занимава днес гръцките вестници. Самоделното взривно устройство избухна пред офис в Държавната имотна компания срещу Върховния съд. Инцидентът е станал снощи в Атина. При експлозията няма ранени. Нанесени са само материални щети на сградата. Смята се, че устройството е задействано с дистанционно. Впечатление прави факта, че не е имало предупредително обаждане, а терористите са наблюдавали района.

"Навтемборики" пише, че бомбата е поставена на 100 метра от централното полицейско управление в Атика. Предполага се, че тя е била поставена в или под автомобил, паркиран в района. Първоначално полицията е смятала, че става дума за изтичане на газ.

Според "Елевтерос типос" става дума за "сляп удар". Вестникът посочва, че силната експлозия е избухнала точно в момента, в който ръководството на гръцката полиция е обсъждало с чуждестранни агенти план за борба с тероризма. Впечатляващият удар, очакван от полицията, стана точно под носа й, коментира изданието.

"Катимерини" пише, че новата бомба увеличава притесненията. Полицията се притеснява, че не е имало предупредително обаждане, а взривът е можел постави в опасност човешки животи, пише "Та неа".

"Вима" пише за бомба-провокация. Според високопоставени служители на полицията зад удара стои познатата "Революционна борба", която за последните три месеца извърши пет нападения, а съвсем наскоро изпрати прокламация за последната си атака.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини