Фестивалът Woodstock става на 40 години

Един от основателите на популярния в цял свят музикален фестивал Woodstock е започнал да набира средства, за да отбележи 40-годишния му юбилей.

Майкъл Ленг съобщи, че иска да организира безплатен, екологичен концерт в Ню Йорк това лято. Той е сред организаторите на историческия фестивал през 1969 г.

Организаторът каза още, че на концерта ще свирят много легендарни банди като The Who, Santana, Crosby, Stills и Nash, Joe Cocker, който още не е потвърден. Red Hot Chilli Peppers и Дейв Матюс също ще се присъединят, допълни Ланг.

Последното празнуване на юбилей на фестивала бе през 1999 г., когато по време на изпълненията на Limp Bizkit и Red Hot Chilli Peppers публиката бе изключително агресивна. Из медийното пространство се носеха новини за изнасилвания и честа намеса на полицията по време на феста.

Въпреки това Ленг не смята, че репутацията на фестивала е била потъпкана след тези събития.

"Мисля, че винаги ще си спомняме феста от 1969 г., някак си. Когато хората се сещат за фестивала не си мислят за този от 1999 г. или този от 1994 г. Те се сещат за 1969 г. Фестивала от 99-та си има своите последици, но не мисля, че е нанесъл някаква кой знае голяма вреда", заяви организаторът.
Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини