Обвиниха дете за двойно убийство

11-годишно момче може да бъде съдено като възрастен в американски съд и да получи задължителна доживотна присъда, ако бъде признато за виновно в убийството на бременната годеница на баща си, предаде АФП.

Съдия в западна Пенсилвания е постановил, че момчето, Джордън Браун, няма да бъде съдено като малолетен. Адвокатите на подсъдимия заявиха, че ще поискат предаване на процеса на съда за непълнолетни, след като получат повече данни от аутопсията.

Браун стоя мълчаливо по време на изслушването, преди да бъде върнат в центъра за задържане на непълнолетни, където според своя адвокат "се чувства добре". Той е обвинен в убийството на Кензи Хоук, 26-годишна. Той я е застрелял в тила, докато е спяла, причинявайки смъртта на нея и нероденото й бебе, за което е обвинен в двойно убийство. Хоук беше бременна в 9-я месец и имаше две дъщери, на 7 и 4 години, които са живели в къщата с нея, с годеника й Крис Браун и сина му Джордън.

Според обвинението момчето е покрило пушка с възглавница и е застреляло Хоук, докато е спяла, преди да избяга от къщата, за да хване автобуса за училище. Според роднини, той е ревнувал от Хоук и нейните деца, допълва БГНЕС.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини