"Колдплей" временно спират с концертите

Членовете на британската група "Колдплей" съобщиха, че след края на световното им турне спирт временно концертната си дейност, предаде Контактмюзик.

"Концертите се оказаха много повече, отколкото планирахме, затова съвсем не ни остана време за работа над новия ни албум. А и феновете ни сигурно са се уморили от нас" - каза китаристът на "Колдплей" Джони Бъкланд. Според Бъкланд след световното турне групата ще си вземе "малка отпуска", а след това членовете на състава ще се завърнат в студиото, за да продължат записите на поредни си албум. Освен това музикантите планират да "обновят" звученето си.

Третото световно турне "Viva la Vida Tour" ще завърши на 19 септември 2009 г. с концерт на стадиона "Уембли" в Лондон. През февруари тази година фронтменът на състава Крис Мартин обеща на летните концерти феновете да получат безплатен концертен албум.

Двата предишни албума на "Колдплей" - "X&Y" (2005 г.) и "Viva la Vida or Death and All His Friends" (2008 г.) - оглавиха класациите в 17 страни, сред които Великобритания и САЩ. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини