Русия раздвоена по въпроса за дипломатически отношения с Атлантида

Руският център за проучване на общественото мнение за втора поредна година прави мащабно първоаприлско допитване, за да определи нагласите сред народа по въпроса за потъналия континент. На участниците било съобщено, че руски учени са открили Атлантида и им бил зададен въпрос какво следва да направи правителството. Над 10 процента от анкетираните заявили, че те отдавна знаят за откриването на Атлантида.

Участниците в допитването били информирани, че учените са влезли в контакт с подводното население на Атлантида. На анкетираните трябвало да отговорят дали властите следва да установят дипломатичаски отношения с обитателите на загубения континент. 33 процента от анкетираните са били против (като 28 процента не били чували за откриването на Атлантида, 5 процента вече знаели за изумителното събитие), 30 процента подкрепили дипломатическия подход (сред тях 9 процента са знаели вече, че Атлантида е намерена). 52 процента се затруднили да отговорят.

Забележително е, че повече от половината анкетирани са заявили, че Русия трябва да защити интересите на рускоезичното население на Атлантида.

Проучването на общественото мнение по въпроса за Атлантида е било проведено в 140 населени места на територията на 42 области и републики на РФ през февруари-март 2009 год и е обхванало 1600 души.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини