ЕК ще ни размаже

Категорично се стеснява обхватът на Закона за разкриване и предотвратяване на конфликта на интереси, каза народният представител от НДСВ Олимпи Кътев по БНТ.

Намалява се броят на хората, които влизат в неговия обхват. Европейската комисия ще ни размаже, каза още Кътев. Целта беше да се замажат нещата и до края на това Народно събрание този закон да не се прилага.

Припомняме, че вчера след дълго колебание и връщане на текстове парламентът прие неясен текст да се отнемат само възнагражденията на висшите чиновници, получени от действия, довели до конфликт на интереси. Никой обаче не обясни как ще се изчисли тази парична санкция.

Според народния представител от Коалиция за България Татяна Дончева новата редакция на закона разширява неговото действие.

Смисълът на промяната е да се направи закона работещ и така той е по-приложим в сравнение с предишния му вид. Новата редакция се е постарала да вкара практически елемент - трябва да се преследва конкретен конфликт на интереси. Няма да подам декларация за конфликт на интереси, защото тя е смехотворна, каза още Татяна Дончева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини