Отвлеченият Киров изтезаван в Гърция. Преглед на националния печат

„Стандарт":Изтезават в Гърция отвлечения Киров
Киро Киров е изтезаван зверски в Гърция, където го държат похитителите. Това заявиха пред "Стандарт" спецченгета, след като бе поискан 1 милион евро откуп за бизнесмена. След десет дни мълчание бандитите се свързали през уикенда със сина на отвлечения - Иван Киров. Той получил с MMS на мобилния си телефон 3 снимки на баща си. Киров старши изглеждал много зле, с насинени очи, одърпани дрехи и вързани с белезници ръце. В последвалото обаждане от предплатена карта похитителите поискали 2 млн. евро. Синът заявил, че няма никакъв шанс да събере толкова голяма сума. Тогава бандитите склонили да намалят наполовина сумата, но заплашили, че няма да направят никакви компромиси повече.Иван Киров наскоро е платил откуп заради откраднатото му порше, разкриха запознати.

„Новинар": Пирати отвлякоха 16 българи край Сомалия
Сомалийски пирати отвлякоха днес сутринта кораб с 24-членен екипаж от България, Русия, Украйна и Филипините, съобщи британският в. „Таймс". „На този етап са известни малко подробности, но се смята, че екипажът е невредим", съобщи базираният в Лондон Център на ЕС за морска сигурност. От българското Министерство на външните работи съобщиха, че нямат никаква информация повече от тази, че корабът е отвлечен.
От Изпълнителна агенция "Морска администрация" съобщиха, че на борда е имало 16 българи. Все още обаче няма информация за състоянието им.
Британското външно министерство даде да се разбере, че следи развитието на обстановката, като със случая се е ангажирала и Международната морска организация, чиято централа се намира в Лондон.

„Труд": Бразилците нямало да купуват "Кремиковци"
Бразилската компания Cia Siderurgica Nacional SA (CSN) няма намерение да купува никакви чуждестранни активи, съобщи информационната агенция "Блумбърг", позовавайки се на изявление на финансовия директор на холдинга Отавио Ласано.
"Нямаме намерение да купуваме в чужбина, а именно българския металургичен комбинат "Кремиковци". Най-вероятно през текущата година няма да купуваме нищо", е бил категоричен Отавио Ласано.

„Дума": Режат 3000 фермери от европари
Общо 3000 земеделски производители категорично няма да получат европейски директни плащания по схемата за единица площ заради доказани неточности в декларираните площи, призна вчера министърът на земеделието и храните Валери Цветанов. По думите му тези груби нарушения са отбелязани в одиторски доклад на Европейската сметна палата, предаде expert.bg.
Общо 13 000 земеделски стопани чакат субсидиите си по директните плащания. За 5000 от тях предстои да бъдат проверявани, а другите 5000 ще получат парите си до 20 април т.г., информира министърът. Проверките касаят високопланински пасища в Кърджалийско, които са трудно достъпни за инспекция. Там ще бъдат командировани голяма част от служителите в земеделските служби от страната след 20 април, за да направят проверки на земите. За кампанията 2007-2008 г. субсидиите си по директните плащания за единица площ са получили 70 000 земеделски стопани, добави министърът.

„Сега": Пак хаос с детските градини в София
Електронната система за приемане на документи за детските градини в София отново се срина. Хиляди родители атакуваха едновременно сайта http://kg.sofia.bg, макар че тази година моментът на подаване на заявленията няма никакво отношение към класирането на децата. Така за втора поредна година за градините се оформи виртуална опашка, а из форумите започна организация на поредния протест срещу липсата на места.
От няколко месеца насам Столична община разяснява на сайта си и из форумите новата система за кандидатстване в градините. Тази година децата ще се класират на база общи и допълнителни критерии като това дали родителите имат адресна регистрация в района, дали и двамата работят, дали в градината е записан брат или сестра и др. Родителите могат да попълват тези данни до 21 май, а първото класиране ще се обяви на 23 май.

„24 Часа": Царят дава архива си на държавата
Десетки кашони с документи, снимки, писма и книги от дългите години на изгнание в Испания дари Симеон Сакскобургготски на държавата вчера.
Това е целият царски архив, който доскоро бе в Мадрид. Неотдавна той бил транспортиран дотук, а на официална церемония снощи бе ритуално предаден на Централния държавен архив.
Така Симеон символично отбеляза осмата годишнина от обръщението си на 6 април 2001 г., когато създаде НДСВ и влезе във властта. По този случай снощи бе представен и малък сборник с негови речи за Европейския съюз.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини