Нов трус от 5,2 люля Италия

Нов силен вторичен трус разтърси централната италианска област Абруцо през нощта. Трусът е бил с магнитуд от 5,2 и отново е бил усетен дори в столицата Рим.

Земетресението е регистрирано в 2,53 часа местно време, близо два часа, след като вторичен трус с магнитуд от 4,3 разтърси района между градовете Лакуила и Пицоли. Няма данни за нови жертви и разрушения от този вторичен трус.

По последни данни, оповестени от италианския премиер Силвио Берлускони в сряда вечерта, жертвите на катастрофалното земетресение в италианската област Абруцо и на последвалите го вторични трусове са 272. От тях най-малко 17 са деца. От ранените 1179 жители на областта, 100 са в критично състояние. До момента за изчезнали се водят 11 души.

28 000 души са останали без покрив и се намират в палаткови лагера в областта, както и в хотели по адриатическото крайбрежие. Спасителните операции ще продължат до неделя. Първоначално се предвиждаше те да приключат днес. Във вторник вечерта обаче изпод руините на 4-етажна сграда в град Акуила беше извадена жива 21-годишната Елеонора. Тя беше прекарала под развалините 42 часа. Това чудо накара спасителите и властите на област Абруцо да продължат издирвателните операции до края на великденските празници, които за католиците продължават до неделя.

Източник: standartnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини