Обвиняват учителка от неделно училище и в изнасилване на убита ученичка

Учителка в неделно училище, която беше арестувана за отвличане и убийство на осемгодишно момиченце в Северна Калифорния, ще бъде обвинена и в изнасилване, предаде АФП.

Обвинението заsви, че 28-годишната Мелиса Хъкаби е отвлякла, изнасилила и убила Сандра Канту, чието тяло е било намерено натъпкано в куфар, изваден от езеро в понеделник след нейното изчезване на 27 март.

Обвинението добави три "специални обстоятелства" на отвличане, похотливост към дете и изнасилване с помощта на предмет към обвинението в убийство, по което Хъкаби може да бъде осъдена на смърт, ако бъде призната за виновна.

Припомняме, че убийството на Канту разтърси град Трейси, източно от Сан Франциско и предизвика масирано полицейско издирване на извършителя на престъплението. Хъкаби е била арестувана късно в петък вечер след няколкочасов разпит в полицията. Веднага след това тя е била отведена в областния затвор Сан Хоакин и срещу нея са били предявени обвинения за отвличане и убийство.

Обвиняемата разкрила достатъчно информация, за да бъде арестувана. Неясен остава засега мотивът за убийството на детето.

Задържаната споделила преди това пред местни медии, че петгодишната й дъщеря и жертвата играли заедно в деня на изчезването на детето. Хъкаби е внучка на пастор в баптистка църква, претърсена от полицията във връзка с престъплението.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини