Кльощава македонка скандализира финала на "Мис Австралия"

Финалистка в "Мис свят Австралия", която тежи само 49 кг., беше обявинена, че е под нормалната здравословна норма и че е прекалено кокалеста, за да бъде красива. Моделът Стефани Наумоска, на 19 години, е висока 180 см и е една от 32-те финалистки в конкурса, който има за мото прокламирането на "здрави, пропорционални тела". Изпитият вид на Наумоска на предварителното дефиле обаче остави външните наблюдатели и привържениците на здравословното хранене втрещени.

"Участничките, които отпаднаха, коментираха, че тя в никакъв случай не е трябвало да стига до финала, защото на нея просто й се броят ребрата", заяви едно от момичетата. Президентът на Австралийската медицинска асоциация, д-р Росана Каполингуа съобщи, че заявеният индекс на теглото на Наумоска - 15.1, е верен, предаде Macedonia Daily.

"Най-нездравословната част от всичко това е, че показването на такова тяло може да се възприеме от много млади жени като нормално, а то не е", допълва д-р Каполингуа.

Наумоска прикова вниманието на аудиторията по време на кръга с бански костюми в понеделник вечер.

Организаторът на събитието Дебора Милър реагира остро на твърдението, че видът на модела е нездравословен. "Това момиче има македонски произход и ако не сте били там, нека ви кажа, че това е македонският тип тяло. Те имат издължени, гъвкави тела с малки кости. Така че, тя не страда от хранително разстройство", заяви Милър.

Сюзи Бюрел, специалист по храненето, обаче твърди, че такъв тип "македонско" тяло няма. Тя силно се тревожи, че Наумоска има проблем или страда от някаква болест, затова посъветва организаторите да направят спешен медицински преглед на участничката.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини