Добрата страна на кризата: такситата поевтиняват

Кризата може да свали цените на такситата, тъй като компаниите от бранша отчитат отлив на клиенти и спад на оборота, пише "24 часа".

За да си върнат пътниците, от една от най-големите фирми в София - "Такси-с-Експрес", обмисля да свалят цените с 10-15% към края на следващия месец. Клиентите намаляват, отчетите за оборотите показват понижение с 30-35%, казва директорът на компанията Васил Славов.

От конкурента "ОК супертранс" обясняват, че засега не са обсъждали смъкване на цените. Има отлив на клиенти, ние сме в сферата на услугите и косвено кризата ни се отразява, признава шефът на фирмата Людмил Лазаров.

От третата по големина компания в столицата - "Радио си ви такси", заявяват, че ще реагират според решението на първите две.

Според шефа на националния съюз на превозвачите Румен Крумов решението за намаляване на цените не е най-доброто в кризата. Опасението му е, че подобна стъпка ще ощети дребните и самостоятелни участници на пазара и ще е за сметка на поддръжката и ремонтите на автомобилите. Свалянето на тарифите щяло да удари шофьорите, изплащащи лизинг и кредити - те щели да натрупат неплатени осигуровки.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини