Ученик, убил връстника си, получи 15 г. затвор

Варненският окръжен съд осъди 19-годишния Мартин Радев от село Тръстиково на 14 години и 11 месеца затвор за убийството по особено жесток начин на 18-годишния Светлан Стоянов от същото село, предаде Фокус.

Съдът призна Мартин за виновен в предумишлено убийство по особено жесток начин. Първоначално младежът ще лежи в затвор при строг режим. Той ще трябва да изплати обезщетение по 70 000 лева на родителите на убитото момче Румяна и Петър Стоянови, а не както предварително бяха поискани 150 000 лв.

На заседанието стана ясно, че 18-годишният младеж е бил намушкан 16 пъти с нож, чието острие е било 12 см, съобщи Дарик. Обвиняемият е причакал жертвата си час преди нападението, а ударите е нанасял докато го е гонел. Убийството е извършено пред дома на Светлан.

Близките и роднините на Светлан изпратиха Мартин от заседателната зала с подвиквания: „Ще гориш в Ада". Защитникът на родителите на убитото момче адвокат Йордан Дяков уточни пред журналисти, че Мартин Радев не е заявил ясно причините и начина, по който е убил Светлан, а само се е признал за виновен. Майката на убитото момче Румяна Стоянова заяви: „Мартин спечели". Тя каза още, че докато законът е такъв да дава на убийци под 15 години затвор за предумишлено убийство, смъртните случаи, причинени умишлено, в България няма да спрат. „Видяхте колко още случаи на насилствена смърт на деца имаше след нас", каза още майката.

18-годишният ученик от Тръстиково Светлан Стоянов бе убит на 23 ноември 2008 година в центъра на селото. Причината за смъртта са множество прободни рани в горната част на тялото и по шията. Няколко часа по-късно бе задържан връстникът му Мартин Радев.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини