Прекратена е регистрацията на фирмен автобус, управляван от неправоспособен водач

Автобус с кърджалийска регистрация е дерегистриран след извършена проверка по сигнал на гражданин в Главна дирекция „Национална полиция“ за нарушения на водача.

На 22 юни около 17:30 часа в Момчилград автобусът бил спрян за проверка. Той бил управляван от 28-годишен мъж. В превозното средство е имало 18 пътници, работници във фирма. При извършената проверка полицай от РУ-Момчилград установил, че шофьорът е лишен от правоуправление за шестмесечен срок, а тестът за алкохол отчел 0,18 промила. На водача е съставен акт за установеното административно нарушение по ЗДвП, а на 72-годишния собственик на автобуса – акт по същия закон за това, че е преотстъпил превозното средство на неправоспособен. И на двамата са изготвени и връчени предупредителни протоколи. Издадена е заповед за прекратяване на регистрацията на моторното превозно средство. За случая е уведомена и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.

ОТ ГД „Национална полиция“ изказват благодарност на гражданина, подал сигнала, и призовават за активност всички, които имат информация за извършвани нарушения по пътищата.

               

 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини