Пак стрелба с калашници в Бояна. Преглед на националния печат

„Стандарт":Пиратите ги пуснаха
Отвлечените от сомалийски пирати 16 български моряци най-после са на свобода. След повече от месец в плен сънародниците ни бяха освободени вчера в 17,25 часа. Това съобщи за "Стандарт" заместник външният министър Милен Керемедчиев. Моряците ни заедно с още осем техни колеги вече дишат като свободни хора, след като за тях бе платен откуп, чийто размер не се уточнява. Парите, които не е ясно как са били предадени, са платени от някоя от заинтересованите страни, каза Керемедчиев. По думите му всички са живи и здрави. Плаващият под панамски флаг британски кораб "Маласпина кесъл", който се чартира от италианска фирма, вчера пътуваше към Коломбо, Шри Ланка, където трябва да пристигне след около 6 дни. Това е била крайната дестинация на кораба.

„Стандарт": Премиерът: Николай Василев да мълчи
СОФИЯ. Препоръчвам на Николай Василев да си владее емоциите и да си мери приказките. И аз мога да си отворя устата. Това заяви премиерът Сергей Станишев вчера по повод изказването на министъра на администрацията, че решението на МС за затваряне на сметището в Суходол било взето в последната минута и без предварително обсъждане. Според премиера министрите редовно разглеждат въпроси в "спешен порядък". Ситуацията в Суходол е много тежка, подчерта Станишев. Той е категоричен, че ако депото не се затвори, следват санкции от ЕС. Премиерът бил неприятно изненадан от изявлението на Бойко Борисов, че в балирането на боклука изтичали сериозни суми. Някой иска да се върне пакетирането на сметта, каза Станишев и подчерта, че фирми, близки до общината, возят балите без обществена поръчка.

„Труд": В "Бояна" пак извадиха калашници
Момче на 16 години загина, а негов приятел бе ранен, след като двамата бяха засипани в БМВ с куршуми от автомат "Калашников" и пистолет "Макаров".
Гангстерският екшън се разигра към 23,30 ч в столичния квартал "Бояна", ставал арена на няколко подобни кръвопролития в последните години. На място е бил убит ученикът Емил Николов. С парче олово в рамото в болница бил откаран 29-годишният му спътник Александър Христов. Според МВР и двамата имали крими досиета.
Основната версия за атентата е преразпределение в наркопазара, обяви вчера във Видин вътрешният министър Михаил Миков.
По време на стрелбата в "Бояна" мъж бе нападнат от двама крадци в дома му в квартал "Орландовци". Единият се опитал да удари стопанина с метална тръба в главата. За да защити живота си, 63-годишният Ангел Мавриков открил огън с незаконния си пистолет. Простреляният нападател издъхнал от раните си.

„24 Часа": Предотвратиха сблъсък на хулигани в метрото
Сблъсък между привърженици на "Левски" и ЦСКА предотврати преди мача полицията на метростанция „Западен парк" в софийското метро.
Група от десетина фенове на "сините" забелязала запалянко на ЦСКА на метростанцията, който се придвижвал към агитката на „червените". Единствено присъствието на няколко полицаи предотвратило сблъсък между запалянковците. Впоследствие униформените се качили в метрото с феновете, като групите са пътували в различни вагони до „Сердика". Там нова група полицаи „съпроводила" няколкото привърженика и на двете агитки до стадиона.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини