Децата на Смолян посрещнаха Зеленко Зеленков

Община Смолян се включи активно в организирането на детски празник, който имаше за цел да насочи вниманието на децата към опазване на околната среда и рециклирането.  Празникът бе организиран от РИОСВ и bTV в партньорство с Община Смолян, Областна администрация и РУО на МОН гр. Смолян. Мястото на провеждане бе площад „Свобода“ /Стар център/ и в него се включиха десетки деца и техните родители. Децата от детска градина „Зорница“ бяха най-многобройни. 
 

По време на празника децата сами изработиха макети на различни любими детски персонажи. В програмата на празника се включиха и актьори от РДТ, които направиха много игри с децата, което повиши настроението на площада.

Една от най – интересните организирани дейности бе създаване на саксия и посаждането на цвете в нея. За целта Община Смолян предостави 100 покълнали цветя, които децата грижливо посадиха в новите си саксии и отнесоха вкъщи. Децата се прибраха и със задачата, да поливат и отглеждат своите цветя. След като цъфнат те трябва да ги снимат и изпратят снимките на е-поща sport_smol@abv.bg. Всички деца, който изпратят своите цветя до 15  септември ще посетят организирано Общинския парник за открит урок по ботаника.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини