Започва строителството на 1001-метров небостъргач

Кувейт започва строителството на Града на коприната (City of Silk), което по проект ще струва 95 милиарда долара. 750 хиляди ще бъде населението му през 2030 г, според Construction Week.

Градът ще бъде разположен на 26 км северно от столицата, в северната част на Кувейтския залив, и ще бъде свързан с нея дълъг 23,5 км мост, край който ще бъдат построени 2 изкуствени острова. Грандиозното строителство ще заеме площ 250 кв км.

Новият град Madinat Al Hareer (City of Silk) има четири зони – търговско-развлекателна, екологична, образователна и дипломатическа, а броят на новите работни места ще е 450 000. В самия му център ще се извиси 1001-метрова кула, в която освен другото ще има джамия, православна църква и синагога. Строителните работи започват в края на 2009 г.

Проектът е най-големия в Близкия изток. Очаква се Градът на коприната да бъде една от основните зони за свободна търговия между Азия и Европа. Първоначално инвестицията в този проект се изчисляваше на 86 милиадра USD, миналото лято правителството на Кувейт обяви, че за Madinat Al Hareer ще бъдат похарчени 132 милиарда.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини